Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Centralbanker och politik i fokus senaste veckan!

2017-06-19 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan bjöd på en relativt lugn utveckling på de finansiella marknaderna. Aktiemarknaderna har fortsatt utvecklas svagt positivt med tonvikt på Europa. De långa obligationsräntorna har kommit ned något efter den amerikanska centralbankens räntehöjning i förra veckan.

Vi har öppet hela sommaren!

2017-06-12 Nyhet

Under sommaren har vi öppet månad-fredag mellan kl. 08.00-17.00. Passa på att få koll på din framtida pension, ditt privata sparande och dina personförsäkringar. Kundcenter når du på telefon 090-70 09 70 eller via info@solidar.se

Så kan du ge dina barn en bra start i livet

2017-06-12 Nyhet

Alla vill ge sina barn en bra start i livet och en slant på banken när barnet ska ut i vuxenlivet kan hjälpa till en hel del. Se tre korta tips från Ylva, som handlar om sparande till barnen!

Maj – Mest politik och mindre ekonomi

2017-06-09 Förvaltarkommentar

En lite lugnare månad på världens aktiemarknader infann sig under maj. Det var mycket politiska angelägenheter som fyllde media – snarare än ekonomiska. En relativt förväntad ekonomisk statistik inkom under månaden och gjorde inte något större intryck på marknaderna. Läs mer i förvaltarkommentaren för maj månad.

Nytt "all time high" på S&P 500. Igen!

2017-06-02 Nyhet Förvaltarkommentar

Solidar konstaterar att börserna fortsätter i positiv riktning med låga kurssvängningar. Även långa obligationsräntor har kommit ned. Det politiska livet handlar just nu om att USA lämnar klimatavtalet från Paris och om osäkerhet kring Storbritanniens parlamentsval den 8 juni. Läs mer i veckans marknadskommentar!

Hjältarnas Hus är invigt

2017-05-31 Nyhet

Den 19 maj 2017 invigdes Hjältarna Hus vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Huset är för familjer som har barn som drabbats av cancer och som behöver bo kvar på sjukhusområdet under behandlingstiden. Solidar är stolt partner till projektet.

Fortsatt positivt aktieklimat

2017-05-22 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan har vi sett att det positiva klimatet för aktier fortsätter och det amerikanska aktieindexet S&P 500 är nära "all time high", trots nedgången i onsdags. Solidar fortsätter med spänning att bevaka vad som sker på marknaden.

Få klagomål på Solidar

2017-05-11 Nyhet

Svenska Dagbladet skriver den 11 maj om klagomål på pensionsbolag. Vi följer regelbundet upp registrerade synpunkter hos myndigheter som Finansinspektionen, Konsumentverket och Pensionsmyndigheten. Sammantaget får Solidar ytterst få klagomål.

April – Glädjeskutt på marknaderna

2017-05-09 Förvaltarkommentar

Efter första omgången i det franska valet tog aktiemarknaderna ett glädjeskutt uppåt. Det fanns en oro före valet om att opinionsundersökningarna inte skulle stämma, och att EU-fientlige Le Pen skulle få fler röster än EU-vänlige Macron. Presidentvalet avgjordes 7 maj och Macron segrade över Le Pen med en ännu större segermarginal än opinionsmätningarna visat. Macrons vinst i det franska valet innebär nu att årets största politiska oro i Europa försvinner.

En händelserik vecka!

2017-04-21 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi haft avvaktande aktiemarknader i en värld där den politiska osäkerheten ökat påtagligt. På söndag den 23 april är det en första nyvalsomgång i Frankrike och den 8 juni blir det nyval i Storbritannien! Vi har även fått uppleva hårda ord mellan Nordkorea, USA och Kina samt en frostig relation mellan USA och Ryssland.

Mars – Viss försvagning på marknaderna

2017-04-06 Förvaltarkommentar

Oljepriset föll då utbudet stigit i takt med de amerikanska skifferoljeproducenternas expansion. OPEC-ländernas produktionsneddragningar har inte sänkt utbudet i den omfattning som beräknats. Donald Trumps misslyckande att få bort hälsoreformen Obamacare har skapat oro för att han inte kommer att kunna få igenom andra åtgärder som behövs för den amerikanska ekonomin, vilket fått börserna att stagnera.