Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Planera din ekonomi nu

2017-08-15 Nyhet

Har du lyssnat på de som säger att man inte kommer att kunna leva på sin pension och att man måste ta egna initiativ för att bygga upp ett eget långsiktigt sparande. Eller har du hört talas om fattigpensionärer?

Juli – Starkare krona mot dollar

2017-08-11 Förvaltarkommentar

Rapportsäsongen är igång och har hittills visat relativt bra resultat även om de inte uppnått marknadens höga förväntningar. Ekonomin i USA och Europa är fortsatt stark och IMF:s tillväxtprognoser har höjts till följd av förbättrade ekonomiska utsikter. Läs mer i juli månads förvaltarkommentar av Lars Warolin.

Juni – En relativt nyhetsfattig månad och med svagare börser

2017-07-06 Förvaltarkommentar

Under juni var det inga stora händelser som stack ut. Oljepriset föll kraftigt på ett för stort utbud relativt efterfrågan. Makrostatistiken visar fortfarande på relativt god tillväxt även om Inköpschefsindex försvagades något jämfört med förra månaden i bland annat Europa och USA. Några av de större politiska händelserna var Parlamentsvalen i Frankrike och i Storbritannien, samt den amerikanska centralbankens höjning av styrräntan.

Spara till en miljon innan pension

2017-07-05 Nyhet

Befinner du dig mitt i livet – runt 40 års-åldern? Livet flyter på, du bor bra, barnen går till skolan och du skjutsar dem ibland till träningen. Du är skild sedan några år tillbaks men har roligt med dina vänner. Du lever gott här och nu! Men vad händer när du blir äldre?

Njut av sommaren!

2017-07-04 Nyhet

Vi på Solidar önskar dig en glad och varm sommar. Vi tackar för ditt förtroende och önskar dig en bra sommar med sol, värme och ledighet.

Centralbanker och politik i fokus senaste veckan!

2017-06-19 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan bjöd på en relativt lugn utveckling på de finansiella marknaderna. Aktiemarknaderna har fortsatt utvecklas svagt positivt med tonvikt på Europa. De långa obligationsräntorna har kommit ned något efter den amerikanska centralbankens räntehöjning i förra veckan.

Vi har öppet hela sommaren!

2017-06-12 Nyhet

Under sommaren har vi öppet månad-fredag mellan kl. 08.00-17.00. Passa på att få koll på din framtida pension, ditt privata sparande och dina personförsäkringar. Kundcenter når du på telefon 090-70 09 70 eller via info@solidar.se

Så kan du ge dina barn en bra start i livet

2017-06-12 Nyhet

Alla vill ge sina barn en bra start i livet och en slant på banken när barnet ska ut i vuxenlivet kan hjälpa till en hel del. Se tre korta tips från Ylva, som handlar om sparande till barnen!

Maj – Mest politik och mindre ekonomi

2017-06-09 Förvaltarkommentar

En lite lugnare månad på världens aktiemarknader infann sig under maj. Det var mycket politiska angelägenheter som fyllde media – snarare än ekonomiska. En relativt förväntad ekonomisk statistik inkom under månaden och gjorde inte något större intryck på marknaderna. Läs mer i förvaltarkommentaren för maj månad.