Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Ditt konsumentskydd ökar

2017-12-12 Nyhet

Under 2018 införs nya regler inom värdepappersmarknaden inom EU i och med att regelverket MiFID 2 träder i kraft. Syftet är att skapa transparens på finansmarknaden och ett ökat skydd för dig som kund.

Siffror signalerar tillväxt

2017-12-04 Nyhet Förvaltarkommentar

Det har varit fortsatt turbulent på världens börser med anledning av vinsthemtagningar, vidare fortsatt starka makroekonomiska siffror och en fallande arbetslöshet i Europa. I Katalonien, Tyskland, Storbritannien och USA sker politiska händelser som intresserar. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Fortsatt stark global makroekonomi

2017-11-22 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan som gått ser vi en fortsatt stark global makroekonomi. Vidare har världens börser drabbats av vinsthemtagningar och vi ser oro på den svenska bostadsmarknaden. I Tyskland kämpar Angela Merkel med att försöka bilda en regeringskoalition och Storbritanniens premiärminister har det tufft att ge konkreta besked gällande vad de ska betala för att lämna EU. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Ny VD i Solidar Fonder

2017-11-15 Pressmeddelande

Krister Sjöblom blir ny VD i Solidar Fonder AB, ett dotterbolag i Solidarkoncernen. Rekryteringen sker som ett led i Solidars ambition att fördjupa förvaltningstekniker, vidareutveckla hållbarhetsstrategier och fortsätta utveckla attraktiva fondprodukter.

Veckopeng eller månadspeng – hur mycket – och vad ska den räcka till?

2017-11-13 Nyhet

Många föräldrar upplever att deras barn inte riktigt har koll på pengars värde. En av orsakerna kan vara att kontanter har blivit alltmer sällsynta – i dag görs de flesta köpen digitalt eller med kort. Problematiskt tycker vissa, som menar att den pedagogiska effekten med kontanter håller på att gå förlorad.

Många börser på all-time-high

2017-11-09 Nyhet Förvaltarkommentar

Veckan som gått ser makroekonomiskt bra ut, bolagsrapporter är generellt fortsatt starka och tillväxten i Europa fortsätter. På utrikesfronten rapporterar vi om en relativt stark kinesisk ekonomi och om president Trumps resa i Asien.

Stark global konjunktur med ökande tillväxttakt!

2017-11-03 Nyhet Förvaltarkommentar

Vi har sett rekordnivåer på börserna den senaste veckan – så även för den svenska börsen – och makrostatistiken visar på en stark global konjunktur. Fortsatt turbulens i Spanien och i USA diskuteras det kring ny centralbankschef och om skattesänkningar. Intressant är också att Solidar köper in ett globalt utdelande hållbart index i sina fondportföljer.

Hur blir mitt liv som pensionär?

2017-10-10 Nyhet

Du ska klara dig på din pension, men hur? Katarina skaffade sig en prognos och nu känner hon sig riktigt nöjd och trygg med sin planering inför ett kommande liv som pensionär.

Fortsatt stark ekonomi!

2017-10-06 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi fått höra om självständighetsval i Katalonien och vansinnesdåd i Las Vegas. Den svenska börsen fortsätter att stiga, liksom den amerikanska och Donald Trump har nu återupptagit planerna på att införa skattelättnader för de amerikanska företagen. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Svenska börsen upp och räntor ned!

2017-09-29 Nyhet Förvaltarkommentar

Den svenska börsen har stigit i över en vecka och idag kom besked om att Stefan Ingves blir kvar som chef för Sveriges Riksbank, ett besked som fick svenska räntor att röra sig ned. Merkel vann det tyska valet och ordkriget fortsätter mellan Nordkorea och USA. Läs mer i veckans marknadskommentar.