Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Viss återhämtning på världens börser under veckan

2018-02-22 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi sett mycket kretsa kring USA – allt från en starkare tilltro till den amerikanska ekonomin till Trumps utspel om vapenlagar och kring fortsatt införande av handelstullar. I Sverige ser vi lägre inflationssiffror än väntat och Berlusconi gör comeback i den italienska politiken. Läs mer i veckans marknadskommentar från Solidar.

En viss stabilisering på världens börser

2018-02-16 Nyhet Förvaltarkommentar

En viss stabilisering har skett på omvärldens börser under veckan, men det kan fortsatt komma att vara turbulent ytterligare en tid. Sveriges Riksbank rörde inte styrräntan vid sitt senaste möte i veckan, utan låter räntan ligga kvar på -0,5 procent. Vidare uppkom interna bråk inom det tyska Socialdemokratiska partiet SPD, vilket hotar regeringskoalitionen med CDU i Tyskland. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Orange kuvert på väg. Kan jag påverka min framtida pension?

2018-02-12 Nyhet

Det orange kuvertet från Pensionsmyndigheten är på väg ut till alla som tjänar in till sin allmänna pension. Tom Essberg, rådgivare på Solidar tycker att alla ska gå in och titta på sina uppgifter. Han ger dig också tips på annat som påverkar din totala framtida pension.

Möt tre familjer som upptäckt livförsäkring

2018-02-09 Nyhet

Går du och funderar på vad som skulle hända med dig, din familj, din bostad och din ekonomi om din partner hastigt skulle avlida? Hur skulle livet bli då? Se tre situationer som du eller någon av dina nära och kära säkert kan känna igen er i.

Turbulent vecka på världens börser

2018-02-08 Nyhet Förvaltarkommentar

Det som präglat marknaden mest denna vecka är det globala börsraset. Vidare har Tysklands Angela Merkel lyckats komma överens med SPD om att bilda regering och vi ser ett budgetunderskott i USA som väntas stiga än mer. Lars Warolin, förvaltare på Solidar kommenterar här veckans händelser.

Vinsthemtagningar på börserna

2018-02-02 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi noterat vinsthemtagningar på världens börser samt en amerikansk 10-årig statsränta som stigit till en nivå som är den högsta sedan 2014. Vi ser fortsatt ekonomisk tillväxt för industrin, att Stockholms bostadrättspriser steg i januari samt att bitcoin-valutan tappat ytterligare. Läs veckans marknadskommentar från Solidar.

Fortsatt stark öppning på 2018

2018-01-26 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan som gått har det handlat mycket om Trump och händelser i USA. Den amerikanska valutan har tappat mot euro och svenska kronan och centralbankerna i Europa och Japan behåller sina styrräntor oförändrade. Läs mer i veckans marknadskommentar!

Nya toppnoteringar på världens börser

2018-01-18 Nyhet Förvaltarkommentar

Lars-Warolin-Fondforvaltare-Solidar

I årets första marknadskommentar konstaterar vi att 2018 har öppnat starkt på många av världens börser, med nya toppnoteringar. Vi har i veckan kunnat läsa prognoser från aktörer inom bank- och finansbranschen, om vad som kommer att ske på marknaden under 2018, och många tror på ett fortsatt starkt ekonomiskt år med stigande tillväxt.

Livförsäkring – en trygghet för dig och din familj

2018-01-11 Nyhet

Hör du till dem som just har köpt hus eller lägenhet, som tagit bolån eller nyss fått barn? Hur blir det om du eller din partner skulle gå bort? Kan familjen bo kvar? Kommer familjen att klara sin ekonomi? Ta gärna några minuter av din tid och få koll – du med!

Ditt årliga rådgivningssamtal – dags att boka in möte och få koll

2018-01-10 Nyhet

Vill du ha koll på din och din familjs ekonomi? Hur kan du ge dina barn en bra start i livet och hur ser din framtid ut som pensionär? Vad händer om du avlider? Jukka Linna, licensierad rådgivare har goda erfarenheter från samtal med kunder som fått det bättre efter att ha haft sitt rådgivningssamtal.

Separatistpartierna fick majoritet i Katalonien

2017-12-22 Nyhet Förvaltarkommentar

I morse stod det klart att de tre separatistpartierna fick majoritet i valet i den spanska regionen Katalonien. I veckan gick Donald Trumps förslag om sänkt bolagsskatt igenom, Sveriges Riksbank lämnar styrräntan oförändrad och de svenska bostadspriserna har fortsatt att falla. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Ditt konsumentskydd ökar

2017-12-12 Nyhet

Under 2018 införs nya regler inom värdepappersmarknaden inom EU i och med att regelverket MiFID 2 träder i kraft. Syftet är att skapa transparens på finansmarknaden och ett ökat skydd för dig som kund.