Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / 4 steg mot en tryggare pension

4 steg mot en tryggare pension

2018-03-07 Nyhet

Drömmer du om att få en bra och lycklig tid som pensionär eller känner du dig orolig inför framtiden? Marcus Holmström ger dig några ord på vägen och en sak är säker – du vill inte bli överraskad den dagen du når pensionsåldern.

Marcus Holmström är licensierad rådgivare och har haft många samtal med kunder som han hjälpt och som också varit tacksamma över de råd de fått. "Jag har positiva erfarenheter av att arbeta med försäkringar och långsiktigt sparande tillsammans med mina kunder", säger Marcus.

Så hur ska man tänka?

1. Du vill kunna föreställa dig hur det kan bli den dagen du inte längre behöver gå till jobbet – eller hur? Gör en pensionsprognos så ser du hur det kan bli just för dig.

2. Tolka prognosen för att förstå och se ditt nuläge. Det är inte alltid så enkelt att själv se vilka förbättringar man kan göra. De allra flesta vill ha någon att diskutera med och vill ta hjälp av en rådgivare för att se sina möjligheter.

3. Tillsammans gör ni en plan – du bestämmer vilka aktiviteter du ska göra för att nå dina mål framöver – allt från stort till smått. Börja spara varje månad, omplacera ditt pensionssparande för att få en bättre avkastning, se över vad som händer. Beroende på hur gammal du är och hur din situation ser ut ska du spara på olika sätt. Se över din budget och ekonomi: Du skulle kanske kunna stå över att köpa dyrt "finkaffe" på kaféer, säga upp onödiga app:ar och prenumerationer som kostar varje månad eller planera för att starta ett månadssparande på några hundralappar varje månad. De som lägger sitt månadssparande på autogiro märker många gånger inte av att pengarna dras till sparandet varje månad. 

4. Håll koll på hur det går för ditt sparande. Ändras din situation, ska du spara mer eller mindre? Ska du ändra på risknivån? Gör en ny prognos och diskutera med din rådgivare. 

Marcus sammanfattar 4 steg mot en tryggare pension 

  • Gör en pensionsprognos
  • Tolka din prognos
  • Gör en plan och ta tag i aktiviteterna
  • Håll koll 

 

Marcus Holmström
Licensierad rådgivare
090-70 09 70