Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Centralbanker och politik i fokus senaste veckan!

2017-06-19 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan bjöd på en relativt lugn utveckling på de finansiella marknaderna. Aktiemarknaderna har fortsatt utvecklas svagt positivt med tonvikt på Europa. De långa obligationsräntorna har kommit ned något efter den amerikanska centralbankens räntehöjning i förra veckan.

Maj – Mest politik och mindre ekonomi

2017-06-09 Förvaltarkommentar

En lite lugnare månad på världens aktiemarknader infann sig under maj. Det var mycket politiska angelägenheter som fyllde media – snarare än ekonomiska. En relativt förväntad ekonomisk statistik inkom under månaden och gjorde inte något större intryck på marknaderna. Läs mer i förvaltarkommentaren för maj månad.

Nytt "all time high" på S&P 500. Igen!

2017-06-02 Nyhet Förvaltarkommentar

Solidar konstaterar att börserna fortsätter i positiv riktning med låga kurssvängningar. Även långa obligationsräntor har kommit ned. Det politiska livet handlar just nu om att USA lämnar klimatavtalet från Paris och om osäkerhet kring Storbritanniens parlamentsval den 8 juni. Läs mer i veckans marknadskommentar!

Fortsatt positivt aktieklimat

2017-05-22 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan har vi sett att det positiva klimatet för aktier fortsätter och det amerikanska aktieindexet S&P 500 är nära "all time high", trots nedgången i onsdags. Solidar fortsätter med spänning att bevaka vad som sker på marknaden.

April – Glädjeskutt på marknaderna

2017-05-09 Förvaltarkommentar

Efter första omgången i det franska valet tog aktiemarknaderna ett glädjeskutt uppåt. Det fanns en oro före valet om att opinionsundersökningarna inte skulle stämma, och att EU-fientlige Le Pen skulle få fler röster än EU-vänlige Macron. Presidentvalet avgjordes 7 maj och Macron segrade över Le Pen med en ännu större segermarginal än opinionsmätningarna visat. Macrons vinst i det franska valet innebär nu att årets största politiska oro i Europa försvinner.

En händelserik vecka!

2017-04-21 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi haft avvaktande aktiemarknader i en värld där den politiska osäkerheten ökat påtagligt. På söndag den 23 april är det en första nyvalsomgång i Frankrike och den 8 juni blir det nyval i Storbritannien! Vi har även fått uppleva hårda ord mellan Nordkorea, USA och Kina samt en frostig relation mellan USA och Ryssland.

Mars – Viss försvagning på marknaderna

2017-04-06 Förvaltarkommentar

Oljepriset föll då utbudet stigit i takt med de amerikanska skifferoljeproducenternas expansion. OPEC-ländernas produktionsneddragningar har inte sänkt utbudet i den omfattning som beräknats. Donald Trumps misslyckande att få bort hälsoreformen Obamacare har skapat oro för att han inte kommer att kunna få igenom andra åtgärder som behövs för den amerikanska ekonomin, vilket fått börserna att stagnera.

Storbritannien har påbörjat sin väg ut ur EU

2017-03-31 Nyhet Förvaltarkommentar

Den 29 mars 2017 lämnade Storbritannien in sin formella ansökan om att lämna EU. Donald Trump gav i veckan order att börja undersöka de handelsavtal som USA har med omvärlden och veckans ekonomiska statistik gav oss en indikation på starka tillverknings- och tjänstesektorer i Kina, Japan och Europa.

Glada börser!

2017-03-16 Nyhet Förvaltarkommentar

Glädjeskutt på börser och räntemarknader efter att den amerikanska centralbanken, Fed höjt sin styrränta, meddelar Per Ström analyschef på Solidar. Läs mer om utmaningar, marknadsläget och den ekonomiska statistiken i veckans marknadsrapport.

Februari – Starka börser världen över

2017-03-07 Förvaltarkommentar

Omvärldens börser visade rejäl styrka under februari månad. Börserna fick förnyad fart efter att Trump sagt att han skulle komma med ”fenomenala” skattesänkningar under månaden. Sedan kan man inte tillskriva uppgångarna till Trump endast, då den ekonomiska statistiken som inkommit den senaste tiden visat på betydande förbättringar i den globala ekonomin.

Veckan som gick – nytt årshögsta på amerikanska börsen!

2017-02-28 Nyhet Förvaltarkommentar

I förra veckan nåddes nytt årshögsta på den amerikanska börsen och nu är förväntningarna på Donald Trumps tal den 28 februari stora. Kommer Trump att hålla sitt löfte gällande skattesänkningar och infrastrukturinvesteringar? Samtidigt har valkampanjen i Frankrike satt fart på riktigt och Tyskland agerar draglok för ett bättre ekonomiskt klimat i Europa.

Glada toner på börser och hos företagare

2017-02-16 Nyhet Förvaltarkommentar

Glada toner på världens börser, positiva småföretagare och centralbanker som agerar – det är några av veckans händelser. Solidar bedömer fortsatt att aktier är det attraktivaste tillgångsslaget men vi ser samtidigt att risken för att en korrigering på börserna ökar.

Januari – Trump rivstartade som president

2017-02-03 Förvaltarkommentar

Marknaderna inväntade 20:e januari då den nya presidenten i USA skulle installeras. Världens politiska ledare och centralbankschefer försöker nu få grepp om vad som kommer att ske framöver. Börsmarknaderna klarade sig relativt bra under årets första månad. Den amerikanska valutan föll dock relativt mycket i januari.