Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Nya toppnoteringar på världens börser

2018-01-18 Nyhet Förvaltarkommentar

Lars-Warolin-Fondforvaltare-Solidar

I årets första marknadskommentar konstaterar vi att 2018 har öppnat starkt på många av världens börser, med nya toppnoteringar. Vi har i veckan kunnat läsa prognoser från aktörer inom bank- och finansbranschen, om vad som kommer att ske på marknaden under 2018, och många tror på ett fortsatt starkt ekonomiskt år med stigande tillväxt.

Separatistpartierna fick majoritet i Katalonien

2017-12-22 Nyhet Förvaltarkommentar

I morse stod det klart att de tre separatistpartierna fick majoritet i valet i den spanska regionen Katalonien. I veckan gick Donald Trumps förslag om sänkt bolagsskatt igenom, Sveriges Riksbank lämnar styrräntan oförändrad och de svenska bostadspriserna har fortsatt att falla. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Siffror signalerar tillväxt

2017-12-04 Nyhet Förvaltarkommentar

Det har varit fortsatt turbulent på världens börser med anledning av vinsthemtagningar, vidare fortsatt starka makroekonomiska siffror och en fallande arbetslöshet i Europa. I Katalonien, Tyskland, Storbritannien och USA sker politiska händelser som intresserar. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Fortsatt stark global makroekonomi

2017-11-22 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan som gått ser vi en fortsatt stark global makroekonomi. Vidare har världens börser drabbats av vinsthemtagningar och vi ser oro på den svenska bostadsmarknaden. I Tyskland kämpar Angela Merkel med att försöka bilda en regeringskoalition och Storbritanniens premiärminister har det tufft att ge konkreta besked gällande vad de ska betala för att lämna EU. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Många börser på all-time-high

2017-11-09 Nyhet Förvaltarkommentar

Veckan som gått ser makroekonomiskt bra ut, bolagsrapporter är generellt fortsatt starka och tillväxten i Europa fortsätter. På utrikesfronten rapporterar vi om en relativt stark kinesisk ekonomi och om president Trumps resa i Asien.

Stark global konjunktur med ökande tillväxttakt!

2017-11-03 Nyhet Förvaltarkommentar

Vi har sett rekordnivåer på börserna den senaste veckan – så även för den svenska börsen – och makrostatistiken visar på en stark global konjunktur. Fortsatt turbulens i Spanien och i USA diskuteras det kring ny centralbankschef och om skattesänkningar. Intressant är också att Solidar köper in ett globalt utdelande hållbart index i sina fondportföljer.

Fortsatt stark ekonomi!

2017-10-06 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi fått höra om självständighetsval i Katalonien och vansinnesdåd i Las Vegas. Den svenska börsen fortsätter att stiga, liksom den amerikanska och Donald Trump har nu återupptagit planerna på att införa skattelättnader för de amerikanska företagen. Läs mer i veckans marknadskommentar.

Svenska börsen upp och räntor ned!

2017-09-29 Nyhet Förvaltarkommentar

Den svenska börsen har stigit i över en vecka och idag kom besked om att Stefan Ingves blir kvar som chef för Sveriges Riksbank, ett besked som fick svenska räntor att röra sig ned. Merkel vann det tyska valet och ordkriget fortsätter mellan Nordkorea och USA. Läs mer i veckans marknadskommentar.