Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer

Juli – Starkare krona mot dollar

2017-08-11 Förvaltarkommentar

Rapportsäsongen är igång och har hittills visat relativt bra resultat även om de inte uppnått marknadens höga förväntningar. Ekonomin i USA och Europa är fortsatt stark och IMF:s tillväxtprognoser har höjts till följd av förbättrade ekonomiska utsikter. Läs mer i juli månads förvaltarkommentar av Lars Warolin.

Juni – En relativt nyhetsfattig månad och med svagare börser

2017-07-06 Förvaltarkommentar

Under juni var det inga stora händelser som stack ut. Oljepriset föll kraftigt på ett för stort utbud relativt efterfrågan. Makrostatistiken visar fortfarande på relativt god tillväxt även om Inköpschefsindex försvagades något jämfört med förra månaden i bland annat Europa och USA. Några av de större politiska händelserna var Parlamentsvalen i Frankrike och i Storbritannien, samt den amerikanska centralbankens höjning av styrräntan.

Centralbanker och politik i fokus senaste veckan!

2017-06-19 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan bjöd på en relativt lugn utveckling på de finansiella marknaderna. Aktiemarknaderna har fortsatt utvecklas svagt positivt med tonvikt på Europa. De långa obligationsräntorna har kommit ned något efter den amerikanska centralbankens räntehöjning i förra veckan.

Maj – Mest politik och mindre ekonomi

2017-06-09 Förvaltarkommentar

En lite lugnare månad på världens aktiemarknader infann sig under maj. Det var mycket politiska angelägenheter som fyllde media – snarare än ekonomiska. En relativt förväntad ekonomisk statistik inkom under månaden och gjorde inte något större intryck på marknaderna. Läs mer i förvaltarkommentaren för maj månad.

Nytt "all time high" på S&P 500. Igen!

2017-06-02 Nyhet Förvaltarkommentar

Solidar konstaterar att börserna fortsätter i positiv riktning med låga kurssvängningar. Även långa obligationsräntor har kommit ned. Det politiska livet handlar just nu om att USA lämnar klimatavtalet från Paris och om osäkerhet kring Storbritanniens parlamentsval den 8 juni. Läs mer i veckans marknadskommentar!

Fortsatt positivt aktieklimat

2017-05-22 Nyhet Förvaltarkommentar

Den senaste veckan har vi sett att det positiva klimatet för aktier fortsätter och det amerikanska aktieindexet S&P 500 är nära "all time high", trots nedgången i onsdags. Solidar fortsätter med spänning att bevaka vad som sker på marknaden.

April – Glädjeskutt på marknaderna

2017-05-09 Förvaltarkommentar

Efter första omgången i det franska valet tog aktiemarknaderna ett glädjeskutt uppåt. Det fanns en oro före valet om att opinionsundersökningarna inte skulle stämma, och att EU-fientlige Le Pen skulle få fler röster än EU-vänlige Macron. Presidentvalet avgjordes 7 maj och Macron segrade över Le Pen med en ännu större segermarginal än opinionsmätningarna visat. Macrons vinst i det franska valet innebär nu att årets största politiska oro i Europa försvinner.

En händelserik vecka!

2017-04-21 Nyhet Förvaltarkommentar

I veckan har vi haft avvaktande aktiemarknader i en värld där den politiska osäkerheten ökat påtagligt. På söndag den 23 april är det en första nyvalsomgång i Frankrike och den 8 juni blir det nyval i Storbritannien! Vi har även fått uppleva hårda ord mellan Nordkorea, USA och Kina samt en frostig relation mellan USA och Ryssland.