Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Aktuellt

Läs det senaste från Solidar – nyheter, pressmeddelanden och förvaltarkommentarer
Aktuellt / Har du några frågor och funderingar kring sparande och pension?

Har du några frågor och funderingar kring sparande och pension?

2017-07-28 Nyhet

Boka gärna in ett rådgivningsmöte eller en telefontid för rådgivning hos någon av våra rådgivare så diskuterar vi kring vad som kan vara bäst för dig i din situation, säger Nima Siyami.

På Solidars kontor i Stockholm och Umeå sitter ett stort team av specialister med ett enda fokus: att ge dig bra utveckling på ditt sparande. En av dem är Nima Siyami, civilekonom och licensierad rådgivare med stenkoll på ISK. – Varje kund är unik, det blir aldrig monotont eller tråkigt, säger han och ger här tre snabba tips.

Tre snabba tips från Nima

1. Se till att kompensera med privat sparande om du tar största delen av föräldraledigheten

Är du den som tar ut en större del av föräldraledigheten? Det påverkar din pension, så det kan vara läge att diskutera det med din partner. Den av föräldrarna som är hemma längre bör kanske kompensera med lite mer privat sparande?

2. Låt ditt första jobb bli en start för ditt långsiktiga sparande

Se till att - om möjligt - få en bra start på ditt långsiktiga sparande. Det är bra att börja spara tidigt och man brukar säga att man ska spara tio procent av sin inkomst. Det kan kännas som mycket för många, men försök i alla fall med 500 kronor per månad – eller ha det som målbild. Det ger dig en bra start.

3. Spara till dina barn och ge dem en bra start senare i livet

Ett sparande till dina barn ger dem en bra start senare i vuxenlivet. Pengar som kan vara bra att ha som startkapital till körkort, studier, språkresa eller boende. Ju tidigare du börjar att spara desto bättre.

Boka rådgivning här