Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fonder

Låt oss aktivt förvalta ditt pensionskapital och ditt sparande i fonder.
Fonder / Fondtorg för ISK / Om ISK fonder / Fondväljaren Trend

Fondväljaren Trend

Fondväljaren Trend är en fondandelsfond som investerar i investeringsfonder samt i börshandlade fonder. Fonden är en värdepappersfond med inriktning på ett mindre antal sektorer med målsättning att följa aktiemarknaden och räntemarknadens uppgång och undvika dess nedgångar. 

Placeringsinriktning

Fondväljaren Trend™ väljer de aktie- eller räntefonder som just nu ger bra värdetillväxt. Med andra ord en fond som läser av börsens svängningar och bevakar ditt fondsparande åt dig. Fonden är en fondandelsfond som främst placerar i värdepappersfonder och indexnära derivatinstrument.

Till skillnad från traditionella aktiefonder som alltid är fullt investerade i aktiemarknader oavsett dessas generella upp- och nedgångar, varierar Fondväljaren Trend sin exponering mot aktiemarknader efter börsklimat.

Variationen sker i spannet 0% till 125%. Det innebär att fonden kan variera från hög exponering till ingen exponering mot aktiemarknaden som helhet. Vid låg eller ingen exponering upptar fonden istället räntebärande placeringar.

Kategori

Blandfond

Typ

Alpha - dvs. fonder som har som mål att slå index

Risk (mellan 1-7)

Risk: 4

 
Vill du veta mer?

Gå till fondtorg för ISK och klicka på plustecknet för fonden

Läs om Fondväljaren Trend på Morningstar.se