Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fonder

Låt oss aktivt förvalta ditt pensionskapital och ditt sparande i fonder.
Fonder / Fondtorg för ISK / Om ISK fonder / Handelsbanken Råvarufond

Handelsbanken Råvarufond

Handelsbanken Råvarufond är en indexfond som i sina placeringar söker efterlikna SHB Commodity Index Excess Return med syfte att över tiden ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. De råvaror som har störst vikt är olja, elektricitet, koppar, aluminium och guld.

Placeringsinriktning

Fonden är en indexfond som i sina placeringar söker efterlikna SHB Commodity Index Excess Return med syfte att över tiden ge en avkastning som så nära som möjligt överensstämmer med indexets avkastning. Indexet är framtaget av Handelsbankens råvaruexperter och består av omkring 15 st råvaror som är viktiga för de nordiska ekonomierna. De råvaror som har störst vikt är olja, elektricitet, koppar, aluminium och guld.

Handel med derivat sker som ett led i fondens placeringsinriktning. För att få exponering mot råvaruindexet kommer fonden att handla med olika typer av finansiella derivat. Eftersom fonden placerar i indexterminer för att uppnå eftersträvad exponering, förräntar fonden fondförmögenheten genom placering på konton hos olika kreditinstitut samt i amerikanska statsskuldväxlar. Fonden har möjlighet att placera upp till 100% av fondförmögenheten i räntebärande instrument utgivna eller garanterade av stat inom OECD.

Kategori

Råvaror - blandade

Typ

Alpha - dvs. har som mål att slå index

Risk (mellan 1-7)

Risk: 5

 
Vill du veta mer?

Gå till fondtorg för ISK och klicka på plustecknet för fonden

Läs mer om Handelsbankens Råvarufond på Morningstar.se