Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fonder

Låt oss aktivt förvalta ditt pensionskapital och ditt sparande i fonder.
Fonder / Fondtorg för ISK / Om ISK fonder / Solidar SmartBeta Trend

Solidar SmartBeta Trend

Fonden Solidar SmartBeta Trend är investerad upp till 150% i aktier med stark trend, men minskar exponeringen mot aktier när börsen går ned. Aktieexponeringen varierar mellan 0% och 150% via en systematisk modell. En grundläggande idé i förvaltningen är att fonden ska undvika stora nedgångar i dåliga börstider, men ska vara med på tåget med extra hävstång vid uppgångar. 

Placeringsinriktning

Fonden varierar hur mycket av kapitalet som är placerat på aktiemarknaden och hur mycket som är placerat på räntemarknaden. Fonden viktar mellan aktier och räntor beroende på hur fondens modeller bedömer risken för börsfall respektive möjligheten att börsen är på väg upp. Det gäller att lägga alla ägg i samma korg när börsen är på väg upp eller när den är på väg ner. Fonden kan variera placeringarna på börsen, från hög exponering (+150%) till negativ exponering (-50%). 

Det innebär att vid börsuppgång kan vi utnyttja en extra hävstång. När börstrenden är ned placerar vi istället i räntebärande instrument eller tar negativ börsposition. Negativ position innebär att fonden tjänar på att börsen går ned. Både den extra hävstången och de negativa positionerna åstadkoms via så kallade derivat.

Kategori

Alternativ/Hedge

Typ

Hedge

Risk (mellan 1-7)

Risk: 5

 
Vill du veta mer?

Gå till fondtorg för ISK och klicka på plustecknet för fonden

Läs om Solidar SmartBeta Trend på Morningstar.se