Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fonder

Låt oss aktivt förvalta ditt pensionskapital och ditt sparande i fonder.
Fonder / Förvaltarteam

Förvaltarteam

Solidars förvaltarteam har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och drivs av en passion att göra en positiv skillnad för dig som kund. Vi är ett kompetent och sammansvetsat team med korta beslutsvägar. Vi försöker hela tiden förbättra vårt arbetssätt och vässa vår strategi för att utveckla vår förvaltning och skapa större värde för våra fondinvesterare.

Samtliga medarbetare i förvaltningsorganisationen har eget premiepensions- och/eller tjänstepensionskapital placerat i Solidars fonder.

 

Patrik Johansson VD Solidar Fonder samt ordförande i Investeringskommittén

Patrik har arbetat på Solidar sedan 2012. Han har omfattande erfarenhet från fondverksamhet och av att leda finansiella tjänsteföretag, bland annat från UBS Global Asset Management och Centrum för ekonomisk rådgivning i Umeå. Patrik innehar SwedSec licens och är civilekonom från Umeå Universitet.

Antal år i branschen. 22
Antal år på Solidar: 5

Stefan Åsbrink Kapitalförvaltningschef

Stefan har arbetat på Solidar sedan 2015. Han har lång erfarenhet som Kapitalförvaltningschef, CIO och Senior portföljförvaltare av bland annat globala allokeringsfonder. Stefan har tidigare varit anställd på SEB, Skandia och DNB. Stefan har doktorerat vid Handelshögskolan i Stockholm i bland annat optionsvärdering och portföljoptimering.

Antal år i branschen: 20
Antal år på Solidar: 1,5

André Aydin Fondförvaltare

André Aydin har arbetat på Solidar sedan 2015. André kommer närmast från DNB där han förvaltat blandfonder, institutionella kunder och hedgefondmandat samt varit ansvarig förvaltare för Skandia Skala-fonderna. Han har en civilingenjörsexamen inom finansiell matematik från Chalmers samt fördjupande studier inom nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Antal år i branschen: 10
Antal år på Solidar: 1,5

Anders Nordbrandt Fondförvaltare

Anders har arbetat som fond- och kapitalförvaltare i tio år på ett antal fondbolag. Han är specialist inom aktiv och taktisk förvaltning samt utveckling av finansiella systemmiljöer för dessa. Anders har läst Internationella ekonomprogrammet på Handelshögskolan vid Umeå Universitet med nationalekonomisk inriktning.

Antal år i branschen: 10
Antal år på Solidar: 4

Per Ström Analyschef

Per har lång erfarenhet som analytiker och förvaltare i ledande positioner inom aktie- och obligationsförvaltning samt tillgångsallokering. Erfarenheten omfattar bland annat förvaltning av mycket stora portföljer hos 4:e AP fonden, Trygg Hansa, ABB samt Banco Fonder/Alfred Berg. Per är ekonom från Uppsala Universitet.

Antal år i branschen: 36 år
Antal år på Solidar: 9 år

Lars Warolin Fondförvaltare

Lars har lång erfarenhet från finansbranschen som rådgivningschef, kapitalförvaltare och makroanalytiker inom ett flertal olika bolag. Lars har en magisterexamen i ekonomi med huvudinriktning i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och viss del av hans utbildning har skett i USA, Etiopien och Schweiz.

Antal år i branschen: 19 år
Antal år på Solidar: 13 år

Informationen är uppdaterad 11 april 2017