Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Fonder

Låt oss aktivt förvalta ditt pensionskapital och ditt sparande i fonder.
Fonder / Placeringsstrategier / Placeringsstrategi Etisk

Placeringsstrategi Etisk

Beskrivning

Denna strategi finns endast att välja för sparande i Premiepensionssystemet, Nordnet och Folksam. Dock endast i de fonder som enligt Pensionsmyndigheten eller Nordnet har en etisk inriktning eller miljöinriktning. Maximalt kan din portfölj placeras i 100% aktiefonder men under vissa omständigheter kan 100% placeras i räntefonder. Olika fondförvaltare har olika definitioner på etiska och miljöinriktade placeringar, vilket innebär att urvalskriterierna kan skilja sig åt mellan olika fondbolag. Det en förvaltare tycker är en etisk placering kan falla utanför ramen hos en annan.

Beroende på i vilket bolag ditt sparande ligger kommer placeringar göras i de fonder som är tillgängliga hos det bolaget. Vårt fondurval baseras på de uppgifter fondbolagen som förvaltar fonderna har lämnat till Pensionsmyndigheten eller Nordnet. Solidar ansvarar alltså inte för att sakinnehållet är riktigt eller fullständigt.

Riskprofil

Placering i aktiefonder är generellt förenad med en större risk jämfört med räntefonder, eftersom aktiekurserna kan svänga kraftigt. Etisk har därför högre risk än exempelvis Flex 70 men erbjuder långsiktigt möjligheter till en högre avkastning.