Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Försäkra

Livet är härligt, utmanande och oförutsägbart – våra försäkringar gör resan tryggare

Vi skapar trygghet för dig och din familj så ni kan leva livet fullt ut

Med våra försäkringar vill vi att livets resa ska kännas trygg för dig och din familj. Därför har vi gjort dem så som vi tycker att försäkringar ska vara trygga, enkla att teckna och anpassade efter just dina och din familjs behov.

Efterlevandeskydd

Genom att teckna en livförsäkring med efterlevandeskydd kan du försäkra ett belopp som motsvarar det värde du har på ditt premiepensionskonto. Det innebär att din familj får pengar som motsvarar hela eller delar av det belopp som du har sparat ihop på ditt premiepensionskonto om du avlider.

Livförsäkring

Ge dina nära och kära en ekonomisk trygghet om något skulle hända dig. Har du och din partner tänkt på vad som händer med familjens inkomst om en av er som inkomstbringare avlider?

Detta är något som få funderar på och diskuterar, men som är extra viktigt för dig som har bolån eller barn att försörja. Samhällets skydd för efterlevande vid dödsfall är begränsat och en livförsäkring med förmånstagare kan till exempel göra att dina efterlevande har råd att bo kvar i ert gemensamma hem. Livförsäkringen gör att dina anhöriga får extra, skattefri, ekonomisk trygghet i form av ett engångsbelopp som betalas ut om du avlider.

 

Olycksfallsförsäkring

Om du drabbas av en skada kan din vardag dramatiskt förändras. Med en olycksfallsförsäkring får du en ekonomisk trygghet, vilket kan underlätta livet i en svår situation.

Om du efter ett olycksfall får en bestående nedsatt kroppslig funktion, ett handikapp, kallas det för medicinsk invaliditet. Då får du ekonomisk ersättning från olycksfallsförsäkringen. Det kan underlätta om du till exempel behöver göra omställningar i livet efter olycksfallet. Ersättningens storlek beror på invaliditetsgraden, som fastställs i procent av en läkare.

Personförsäkringar handlar om att försäkra dig och din familj

Reflekterar du ibland över vad som kan hända i livet och hur du kan försäkra dig själv och din familj? I fjärde avsnittet av filmserien Min pension på 5 minuter berättar vi om hur du kan trygga din familjs ekonomi med försäkringar. Se över din livssituation, ta reda på fakta om personförsäkringar, agera och be om råd.

 

Hej! Jag heter Anne och arbetar i kundcenter.

Ring oss på 090-70 09 70 eller ställ din fråga direkt så återkommer vi till dig.