Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"
Om Solidar / Historia

”Det handlar om så mycket mer än bara pengar”

Dagens Industris ”Årets Gasell” åtta år i rad, tjänster inom såväl fond- och pensionssparande som livförsäkring, omkring 130 000 kunder och kontor i Stockholm och Umeå – Solidar har vuxit rejält sedan starten 2003. Men snabb tillväxt har aldrig varit i fokus för grundaren Roland Johansson.

Den tjänst vi erbjuder är trygghet

– Den tjänst vi erbjuder är trygghet, att ge kunden en överblick och kontroll över sin ekonomiska situation och framtid. Det kräver långsiktighet, stabilitet och lyhördhet, säger Roland Johansson, koncernchef.

Roland Johansson,
grundare och koncernchef
i Solidar

Hur upprätthåller man det?

– Genom att ha sina kärnvärden klara för sig. Jag brinner för att alla ska ha samma rätt till en bra utveckling på sina pengar, inte bara höginkomsttagare utan även småsparare. Och det gäller att skapa ett genuint engagemang hos alla medarbetare, det spelar ingen roll hur det ser ut på ledningsnivå hos oss om inte de som sitter i kundtjänst brinner för det som Solidar står för.

Hur väcktes idén om Solidar?

– I Umeå fanns det ett antal mäklare som arbetade med fondplaceringar och pension. Jag ställde mig frågan: ”hur ska jag planera mitt eget pensionssparande?” Jag förstod att det här var något alla behövde hjälp med. Det fanns ett uppenbart glapp på marknaden, där många småsparare glömdes bort av traditionella banker och fondmäklare.

Du har varit entreprenör hela ditt liv, har det aldrig känts lockande att varva ner och ta en vanlig anställning?

 – Det ligger nog inte riktigt i min natur. Det sås ett frö till en idé i huvudet, och så börjar det växa. Att ta den idén, förvandla den till en verksamhet, och sedan fortsätta att utveckla och förädla den – det är otroligt givande.

Du har väl inte så mycket kvar att bevisa, vad är det som driver dig i dag?

– Det kan vara svårt för en entreprenör att själv förklara vad man drivs av, men det handlar om så mycket mer än pengar – annars hade jag sålt för länge sedan. Det handlar snarare om att bygga upp något att vara stolt över, som aldrig slutar att utvecklas och förbättras. Nu jobbar ju mina pojkar i företaget, och det är fantastiskt att få lämna vidare ett hälsosamt företag.

Var är Solidar på väg just nu?

– Allt började med att vi såg ett tomrum, ett behov av någon med expertis som kunde ge bra avkastning på pensionen också till småsparare. Och vi ser samma behov av experthjälp när det kommer till fondsparande och livförsäkring. Vi fortsätter att ständigt utveckla våra tjänster, men i slutändan handlar det helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid. 

Den tjänst vi erbjuder är trygghet, att ge kunden en överblick och kontroll över sin ekonomiska situation och framtid. Det kräver långsiktighet, stabilitet och lyhördhet.

Säger Roland Johansson, grundare och koncernchef i Solidar