Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"
Om Solidar / Karriär / Medarbetare berättar / Anne är rådgivare

Anne berättar om sitt arbete som rådgivare 

Att få hjälpa till att skapa en tryggare framtid för alla, känns väldigt bra, säger Anne Nilsson, licensierad rådgivare. Hon trivs att arbeta med människor och ha daglig kontakt med sina kunder för att hjälpa dem med alla deras frågor kring pension, sparande och försäkringar.

Varför arbetar du på Solidar?

– Jag känner glädje och en stor stolthet över att ge våra kunder en överblick och kontroll över sin ekonomiska situation och framtid. Jag har en civilekonomexamen från Handelshögskolan vid Umeå universitet. Jag har arbetat på Solidar sedan 2013 och har gjort karriär inom bolaget genom att kontinuerligt vidareutbilda mig och utveckla mig själv.

Det handlar om att skapa en tryggare framtid för alla

säger Anne Nilsson.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Jag arbetar som licensierad rådgivare på Solidars rådgivningskontor i Umeå. Jag har daglig kontakt med många av mina trogna kunder. Jag analyserar och förbereder mig inför rådgivningssamtal för att på bästa möjliga sätt hjälpa dem med sin pension, sparande och försäkringar. Det är intressant att ha ett helhetsperspektiv och att guida kunderna till bättre avkastning eller till en risknivå som passar.

Vad tycker du om Solidar som arbetsgivare och arbetsplats?

– Solidar är en trevlig arbetsplats och bolaget växer, vilket känns mycket givande. Det ges kontinuerligt möjlighet till utbildning, vilket är viktigt för att få vidareutvecklas som anställd inom bolaget.

Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter inom Solidar?

– Jag har nu SwedSec-licens och är licensierad och diplomerad försäkringsförmedlare. Jag trivs för tillfället med mitt arbete som finansiell rådgivare, men det finns möjligheter att växa här om man vill. Min uppfattning är absolut att Solidar satsar på att de anställda ska trivas inom bolaget och kunna vidareutvecklas. Jag har vidareutbildat mig från att ha börjat jobba på kundtjänst till idag jobba som rådgivare och har målet att läsa InsureSec på sikt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag gör nytta för mina kunder och att jag kan ge dem bästa möjliga förutsättningar för en tryggare framtid, samt sprida kunskap kring pension.

Skulle du rekommendera Solidar som arbetsplats?

– Jag rekommenderar Solidar som arbetsplats. Här finns bra stämning och härliga kollegor. Vi känner nog alla att vi gör skillnad i människors liv när vi gör våra analyser, ger råd och hjälper dem med sitt långsiktiga sparande samt sjuk- och livförsäkringar.