Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"

Tom vidareutbildar sig till rådgivare efter några år som säljare 

 Solidar är en arbetsplats som kan ta dig långt, du lär dig mycket hela tiden och får arbeta med långsiktiga produkter, säger Tom Essberg, tidigare säljare på Solidar. Tom tycker om att kombinera sitt intresse för ekonomi och fonder med att hjälpa människor. Därför kändes möjligheten att vidareutbilda sig till licensierad finansiell rådgivare som helt rätt steg att ta! 

Varför arbetar du på Solidar?

 – Solidar är ett bolag med stor potential, de produkter vi säljer är bra och kan göra stor skillnad i människors liv. Så det är verkligen tjänster jag kan stå för och jag vill gärna hjälpa människor.

Jag har alltid varit intresserad av ekonomi och när jag flyttade till Umeå fick jag tips av en vän om att Solidar var en bra arbetsplats, säger Tom Essberg.

Hur såg en vanlig arbetsdag ut som säljare?

Vi började morgonen med att ta en kopp kaffe, prata om våra mål och gå igenom statistik och viktig information. Dagen fortsätter sedan med telefonsamtal och jag brukade i genomsnitt prata med mellan 30 och 40 personer varje dag för att berätta om Solidars tjänster

Vad tycker du om Solidar som arbetsgivare och arbetsplats? 

För att kunna trivas på en arbetsplats är kollegorna viktiga och här på Solidar har jag bra kollegor. Säljteamet är ett tight gäng med mycket kontakt mellan kundsamtalen. Vi peppar varandra och utvecklas hela tiden. Alla delar också med sig av sina kunskaper, både om branschen och i säljteknik. Att vi sitter i moderna och genomtänkta lokaler är också en stor fördel. När jag nu studerar vidare sitter jag här på kontoret i något av våra "tysta rum" och plöjer litteratur inför mina olika prov.  

Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter inom Solidar? 

Jag ser Solidar som en arbetsplats där framgång belönas. För den som vill ha en karriär här finns alla möjligheter i världen. Det finns flera stigar att gå eftersom bolaget är så brett. Du måste bara våga visa intresse och framfötterna. Det hålls kontinuerligt utbildningar så det är en arbetsplats som satsar på sina medarbetare. Jag blir ett bra exempel på detta i och med att jag nu får möjligheten att gå vidare till rådgivningen.

Vad är det bästa med ditt jobb?  

Det är självklart min kollegor och kontakten med alla våra kunder. Jag får prata med olika människor varje dag och de kan verkligen göra min dag. En tacksam kund ger en tacksam känsla även på andra sidan telefonluren. Vetskapen att jag har gjort en skillnad i deras liv genom Solidars tjänster är svår att slå.

Skulle du rekommendera Solidar som arbetsplats? 

Det gör jag absolut. Detta är en arbetsplats som kan ta dig långt. Du lär dig mycket hela tiden och får arbeta med långsiktiga produkter.