Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"

Ylva berättar om sitt arbete som rådgivare 

Ylva Lundström trivs att arbeta med människor och som licensierad rådgivare och livförsäkringsförmedlare. Att ha daglig kontakt med mina kunder för att hjälpa dem med alla deras frågor kring pension, sparande och försäkringar känns bra, säger Ylva Lundström, rådgivare.

Varför arbetar du på Solidar?

– Det är för att jag vill göra skillnad för människor. Jag hade inte jobbat inom finansbranschen innan jag började här utan jag hade till största delen en bakgrund inom vården. Jag började på Solidars kundcenter och sedan har jag fått bredda min kompetens under åren. I dag har jag fler licenser än en vanlig bankman. Nu kan jag hjälpa bland annat de som jobbar inom vården att förbättra sin pension.

Det handlar om tjänster som vanliga människor har nytta av - och det kan göra stor skillnad i deras liv

Säger Ylva Lundström, licensierad rådgivare och livförsäkringsförmedlare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det är väldigt olika dag för dag. Jag är gruppchef för Solidars rådgivningskontor i Umeå men jag har även daglig kontakt med många av mina trogna kunder. Jag hjälper dem med alla deras frågor kring pension, sparande och försäkringar. Det gäller att hålla sig uppdaterad i branschen och det är ständigt olika projekt att jobba med.

Vad tycker du om Solidar som arbetsgivare och arbetsplats?

Solidar är en innovativ arbetsplats som ständigt växer. Vill du jobba på en arbetsplats som hela tiden vill ligga i framkant samtidigt som det finns en långsiktig strategi är det här rätt plats för dig.

Hur ser du på dina utvecklingsmöjligheter inom Solidar?

De är väldigt stora, se bara hur min karriär utvecklats här. Jag har nu SwedSec-licens och är licensierad och diplomerad försäkringsförmedlare. Jag fick även vara med och starta upp vårt rådgivningskontor i Umeå. Vill du och är redo att arbeta för det, finns det hur stora möjligheter som helst. Solidar är ett företag som verkligen satsar på utveckling och på sina anställda.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är att jag känner att jag göra nytta varje dag. Det är många människor som har dålig kännedom om hur pensionssystemet fungerar eller vilket skydd de har i dag och det känns bra att kunna hjälpa dem. Sedan har jag väldigt trevliga medarbetare. Vi har alla olika bakgrunder är i olika åldrar vilket gör att vi lär oss väldigt mycket av varandra.

Skulle du rekommendera Solidar som arbetsplats?

Det gör jag absolut. Det är en arbetsplats med god stämning och det är alltid högt i tak. Dessutom gör Solidar att jag kan göra en skillnad i människors liv. Vi erbjuder tjänster som kunder har nytta av.