Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"

Ledning 

Solidars ledning består av koncernchefen, dotterbolagens verkställande direktörer och cheferna för de gemensamma stabsfunktionerna.

Roland Johansson Koncernchef

Grundade bolaget 2003. Koncernchef och styrelseordförande i Solidar AB, Solidar Fonder AB, Solidar Pension AB och i Solidar Direct AB (vilande) samt styrelseledamot i Solidar Liv Försäkring AB.

Utbildning och tidigare erfarenhet

Roland har tidigare arbetat som konsult inom management och finansiell rådgivning, samt varit verksam inom familjeföretag, egna företag och som bankchef på Föreningsbanken Vännäsby.

Det bästa med Solidar? 

Att vi ständigt utvecklar våra tjänster inom långsiktigt sparande och försäkringsskydd till privatpersoner i Sverige. Det handlar om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid.

Mikael Claesson VD Solidar Pension AB

Mikael arbetar inom Solidar sedan 2016

Utbildning och tidigare erfarenhet

Mikael har en gedigen erfarenhet med mer än tjugofem år från försäkringsbranschen. Han har ansvarat för uppbyggnaden av en storkundsenhet och för samarbetet med försäkringsförmedlare på WASA/Länsförsäkringar. Han har byggt upp ett livförsäkringsbolag, Moderna Försäkringar Liv/Movestic Livförsäkring och senare varit VD för Svensk Handel Pensionskassa. Mikael har en MBA i General Management från Handelshögskolan i Stockholm.

Det bästa med Solidar?

Entreprenörsdrivet företag med högt kundfokus.

Patrik Johansson VD Solidar Fonder AB

Patrik arbetar på Solidar sedan 2012

Utbildning och tidigare erfarenhet

Patrik är civilekonom från Umeå Universitet med omfattande erfarenhet av att leda finansiella företag. Han arbetade tidigare som konsult inom design av fondstrukturer och fondverksamhet och dessförinnan vid Centrum för ekonomisk rådgivning i Umeå, Castora, som VD och kapitalförvaltningschef på Independent Investment Group och Senior Advisor vid UBS Global Asset Management. Patrik har också SwedSec licens.

Det bästa med Solidar? 

Vi brinner för att skapa god avkastning till våra kunder.

Lars Einar Pettersson VD Solidar Liv Försäkring AB

Lars Einar arbetar på Solidar sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet

Lars Einar har gedigen bakgrund från försäkringsbranschen och stor kompetens inom sak- och personförsäkringar och även sjukförsäkringsområdet. Han har arbetat på nordiska Gjensidige, Cigna International och tidigare Folksam. Lars Einar är civilekonom utbildad på Uppsala universitet.

Det bästa med Solidar?

Medarbetarnas engagemang 

Helene Jansbo Marknadschef

Helene arbetar på Solidar sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet

Helene har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom den finansiella sektorn med 14 år i SEB där hon varit koncernmarknadschef och också haft flera ledande befattningar inom områdena affärsutveckling, marknadsföring och strategisk utveckling. Före det arbetade hon i Trygg-Hansa med ansvar inom försäljning,  affärs- och produktutveckling. Helene har studerat Ekonomi och språk vid Stockholms universitet.

Det bästa med Solidar?

Vårt engagemang, vi lyssnar och förbättrar för våra kunder.

Jan Johansson IT-chef

Jan arbetar på Solidar sedan 2004

Utbildning och tidigare erfarenhet

Jan har stor erfarenhet inom IT och systemutveckling bland annat inom telekom- och bilimportsbranschen. Jan har utbildning från Capital School of Multimedia med inriktning mot webbaserade system samt en civilingenjörsutbildning inom datateknik från Lunds Tekniska Högskola. 

Det bästa med Solidar?

Vi driver utveckling med stort kundfokus.

Jens Johansson Strategisk utveckling

Jens arbetar på Solidar sedan 2003

Utbildning och tidigare erfarenhet

Jens har tidigare erfarenhet som koncerncontroller, redovisningschef och kontorschef på Solidar i Umeå. Jens är ekonom med utbildning från Umeå universitet samt certifierad svensk och amerikansk civilflygare.

Det bästa med Solidar?

Den lyhördhet och det engagemang som finns inom bolaget, viljan att skapa tydliga mervärden för kunden.

Carl Weidenstolpe Koncerncontroller

Carl arbetar på Solidar sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet

Carl är civilekonom med inriktning mot redovisning och har tidigare erfarenhet som revisor på PwC. Utöver revision och rådgivning har han varit involverad i en rad olika projekt på nationell nivå kring utveckling av revisionsverktyg och revisionsmetodik.

Det bästa med Solidar?

Drivkraften att hitta lösningar för kundens trygghet.