Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"

Ledning 

Solidars ledning består av koncernchefen, dotterbolagens verkställande direktörer och cheferna för de gemensamma stabsfunktionerna.

Roland Johansson Koncernchef

Grundade bolaget 2003. Koncernchef och styrelseordförande i Solidar AB, Solidar Fonder AB, Solidar Pension AB och i Solidar Direct AB (vilande) samt styrelseledamot i Solidar Liv Försäkring AB.

Utbildning och tidigare erfarenhet

Roland har tidigare arbetat som konsult inom management och finansiell rådgivning, samt varit verksam inom familjeföretag, egna företag och som bankchef på Föreningsbanken Vännäsby.

Det bästa med Solidar? 

Att vi ständigt utvecklar våra tjänster inom långsiktigt sparande och försäkringsskydd till privatpersoner i Sverige. Det handlar om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid.

Niclas Fredrikson VD Solidar Pension AB

Niclas arbetar inom Solidar sedan 2017

Utbildning och tidigare erfarenhet

Niclas Fredrikson har mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom pensions- och försäkringsbranschen. Nordea Liv & Pension, Swedbank, Skandia, Länsförsäkringar och Danica är några av de bolag som Niclas arbetat inom. De senaste nio åren har han varit chef för försäljning och chef för affärsutveckling hos Nordea Liv och Pension. Niclas Fredrikson har lång erfarenhet som ledare och drivit utvecklingen av nya affärsmodeller, produktpaketering och integrerade digitala processer. Niclas har en jur.kand från Uppsala universitet.

Det bästa med Solidar?

Litet engagerat företag som gör det enklare för kunden.

Patrik Johansson VD Solidar Fonder AB

Patrik arbetar på Solidar sedan 2012

Utbildning och tidigare erfarenhet

Patrik är civilekonom från Umeå Universitet med omfattande erfarenhet av att leda finansiella företag. Han arbetade tidigare som konsult inom design av fondstrukturer och fondverksamhet och dessförinnan vid Centrum för ekonomisk rådgivning i Umeå, Castora, som VD och kapitalförvaltningschef på Independent Investment Group och Senior Advisor vid UBS Global Asset Management. Patrik har också SwedSec licens.

Det bästa med Solidar? 

Vi brinner för att skapa god avkastning till våra kunder.

Lars Einar Pettersson VD Solidar Liv Försäkring AB

Lars Einar arbetar på Solidar sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet

Lars Einar har gedigen bakgrund från försäkringsbranschen och stor kompetens inom sak- och personförsäkringar och även sjukförsäkringsområdet. Han har arbetat på nordiska Gjensidige, Cigna International och tidigare Folksam. Lars Einar är civilekonom utbildad på Uppsala universitet.

Det bästa med Solidar?

Medarbetarnas engagemang 

Helene Jansbo Marknadschef

Helene arbetar på Solidar sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet

Helene har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom den finansiella sektorn med 14 år i SEB där hon varit koncernmarknadschef och också haft flera ledande befattningar inom områdena affärsutveckling, marknadsföring och strategisk utveckling. Före det arbetade hon i Trygg-Hansa med ansvar inom försäljning,  affärs- och produktutveckling. Helene har studerat Ekonomi och språk vid Stockholms universitet.

Det bästa med Solidar?

Vårt engagemang, vi lyssnar och förbättrar för våra kunder.

Jens Johansson Strategisk utveckling

Jens arbetar på Solidar sedan 2003

Utbildning och tidigare erfarenhet

Jens har tidigare erfarenhet som koncerncontroller, redovisningschef och kontorschef på Solidar i Umeå. Jens är ekonom med utbildning från Umeå universitet samt certifierad svensk och amerikansk civilflygare.

Det bästa med Solidar?

Den lyhördhet och det engagemang som finns inom bolaget, viljan att skapa tydliga mervärden för kunden.

Anna Jägre Chief Information Officer

Anna arbetar på Solidar sedan 2017

Utbildning och tidigare erfarenhet

Anna har en lång erfarenhet inom IT-verksamhet framförallt inom Bank och Finansområdet men har också arbetat i verksamhet inom Hälsa & Läkemedel. Några tidigare arbetsgivare där hon varit chef är bland annat Alfred Berg Asset Management, Landshypotek Bank och Johnson & Johnson. Hon har en bred erfarenhet inom IT, både som chef och som projektledare inom olika utvecklingsområden. Anna har utbildning inom Nätverksteknik, Processer och metoder, Ledarskap och kommunikation m.m.

Det bästa med Solidar?

Att vi har ett stort kundfokus, härligt engagemang och driv mot att vidareutveckla av våra tjänster och erbjudanden.

Carl Weidenstolpe Koncerncontroller

Carl arbetar på Solidar sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet

Carl är civilekonom med inriktning mot redovisning och har tidigare erfarenhet som revisor på PwC. Utöver revision och rådgivning har han varit involverad i en rad olika projekt på nationell nivå kring utveckling av revisionsverktyg och revisionsmetodik.

Det bästa med Solidar?

Drivkraften att hitta lösningar för kundens trygghet.