Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Om Solidar

"Det handlar helt enkelt om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid"

Styrelse 

Solidar AB är koncernens moderbolag och har dotterbolagen Solidar Pension AB, Solidar Fonder AB och Solidar Liv Försäkring AB. Här presenteras styrelseordförande och styrelseledamöter i respektive bolagsstyrelse.

Roland Johansson

Styrelseordförande i Solidar AB, Solidar Pension AB och i Solidar Direct AB (vilande).

Utbildning och tidigare erfarenhet

Roland arbetar för närvarande som konsult inom management och finansiell rådgivning. Tidigare verksam inom familjeföretag, egna företag samt som bankchef på Föreningsbanken Vännäsby.

Övriga styrelseuppdrag

Ledamot i JAROJE Holding AB, Telecenter i Bygdeå AB, Telecenter Direct AB (vilande) och Baggböle2 vattenförening. Suppleant i KL Johansson Maskin Försäljning Aktiebolag, BRÅAB Aktiebolag, KLS Fastigheter och Calesi aktiebolag.

Det bästa med Solidar?

Att vi ständigt utvecklar våra tjänster inom långsiktigt sparande och försäkringsskydd till privatpersoner i Sverige. Det handlar om att alla ska få de bästa möjliga förutsättningarna till en tryggare ekonomisk framtid.

Hans Benndorf

Styrelseordförande i  Solidar Liv Försäkring AB sedan år 2015, ledamot sedan 2014

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Civilekonom och Ekonomie Doktor från Handelshögskolan i Stockholm. Har arbetat som forskare och lärare i tio år. I drygt 25 år har han haft Vd och divisionschefsbefattningar i Skandia, Postbanken, DnB och Länsförsäkringar.

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseordförande i Telias Pensionsstiftelse, Metaforce, Sörman & Partners och PreEra samt ledamot i Briab och Citiboard.

Det bästa med Solidar? 

Jag gillar Solidars tydliga kundfokus.

Gunilla Forsmark Karlsson

Styrelseledamot Solidar Liv Försäkring AB sedan 2015

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Varit verksam i finansbranschen i över trettio år, varav drygt tjugo år som chef. Började som säljare av liv- och pensionsförsäkringar i Trygg Hansa 1980 och slutade som Vd för Länsförsäkringar Fondliv 2013. Däremellan har hon arbetat många år inom SEB-koncernen och Länsförsäkringar Mäklarservice.

Övriga styrelseuppdrag 

Studerat ekonomi vid Umeå Universitet. Ledamot i Djurönäset Hotell och Konferens (PTK:s utbildningsstiftelse), LRF Konsult AB och Wåhlin Fastigheter AB. Tidigare även ledamot i bl a styrelserna för SEB Kort, Skandia Fonder och Länsförsäkringar Mäklarservice.

Det bästa med Solidar? 

Det finns ett behov av en svensk aktör som med ett okomplicerat erbjudande tillvaratar kunders behov av såväl god avkastning på sparandet som trygghet om något oförutsett inträffar. Solidar är en pigg, kreativ och effektiv uppstickare med ett bra erbjudande som ständigt utvecklas för att bli ännu bättre.

Jack Johansson

Styrelseledamot i Solidar Liv Försäkring AB sedan år 2013

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Jack Johansson har en M.Sc. in Economics  från Universitetet i Köpenhamn i Danmark. VD i Bricknode AB sedan september 2010. Tidigare CEO av E*TRADE Financial Corporation's verksamhet i Sverige från 2007 till 2010 och dessförinnan CEO för General Electric Corporation's försäkringsverksamhet i Sverige. Han har också haft ett antal positioner inom försäljning och affärsutveckling hos Thomson Reuters Group.

Övriga styrelseuppdrag 

Övriga styrelseuppdrag: Ordförande i Willebrand Invest AB, styrelseledamot i Serverspace AB

Det bästa med Solidar? 

Innovativt företag som alltid tänker på kundens bästa!

Barbro Lilieholm

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan 2011 

Utbildning och tidigare erfarenhet

Barbro är jurist med Master of Law och MBA och arbetar med konsultverksamhet inom juridik och skatt i egna firman Lilieholm Law Firm samt är deltidsanställd som riskmanager i Liv Försäkrings AB Solidar. Barbro har tidigare varit juristchef i SEB Asset Management och bolagsjurist i Trygg-Hansa och Skandia.  

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseordförande i Origo Capital AB och Sustainable Finance Scandinavia AB samt styrelseledamot i Slättö Förvaltnings AB och AlphaCore Fonder AB. Medlem i HSB:s ekonomiutskott samt i Fondbolagens förenings juridik/compliance och skattegrupp.  Styrelseordförande i Solidar SICAV sedan 2014.

Det bästa med Solidar?

En bolagskoncern under spännande utveckling med entreprenörsanda.

Jan Lundström

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan 2016

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Lång och gedigen erfarenhet inom finansbranschen som bland annat obligationshandlare på Handelsbanken och sedan som kapitalförvaltare för aktier och räntebärande instrument på Bliwa Livförsäkring, Förenade Liv och Merchant Fonder. Jan har också lång erfarenhet som chef för kapitalförvaltningen på Denali LLC, Aragon Fondkommission och Aragon Securities.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseordförande i Karelia Timber intressenter AB samt Denali AB

Det bästa med Solidar?

Värderar hållbara framsteg och undviker kortfristiga mål för att nå framgång.

Daniel Mühlbach

Styrelseledamot i Solidar Pension AB sedan 2013

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Civilingenjör inom Industriell Ekonomi från Luleå Tekniska Högskola

Daniel är VD och grundare av Footway Group AB som är Nordens marknadsledande skobutik på nätet. Tidigare har han varit verksam som VD för Lenslogistics AB och Lensway Group där han under tio år byggde upp varumärket Lensway till att bli ledande inom linser och glasögon på nätet med en halv miljard i omsättning. 

Övriga styrelseuppdrag 

Styrelseledamot i Byggmax AB

Det bästa med Solidar?

Den norrländska företagskulturen är en av bolagets största styrkor. Öppenhet, ärlighet och viljan att alltid göra det bättre för kunderna. Den starka kulturen gör det mycket stimulerande att få vara med på resan. 

Anders Thorsell

Styrelseledamot i Solidar Pension AB

Utbildning och tidigare erfarenhet 

Jurist, Stockholms Universitet. Tidigare bland annat företagschef vid Catella Förmögenhetsförvaltning, vd för svenska Banque Invik, projektledare inom HQ Bank samt chef över Corporate Finance-verksamheten på den isländska investmentbanken Glitnir AB.

Övriga styrelseuppdrag 

Ledamot i Interfox Resources AB, Connector Corporate Finance AB och Acroterra Lithium AB.

Det bästa med Solidar?

Jordnära, den vanliga människans pensionsförvaltare.

Didi Welander

Styrelseordförande i Solidar Fonder AB, ledamot i styrelsen sedan 2011

Utbildning och tidigare erfarenhet 

30 års bred branschkunskap av finansadministration, process- och utvecklingsarbete både inom IT och administration/back office och projektledning inom finansbranschen. Ägare av DidWel AB som erbjuder konsulttjänster bl a som förändringsledare, projektledning och interims chefskonsult.

Övriga styrelseuppdrag

Styrelseledamot i Studieförbundet Vuxenskolan Stockholm

Det bästa med Solidar?

Att företaget står för något bra och jobbar hårt för bästa möjliga resultat för kunderna.

Niklas Nyström

Styrelseledamot i Solidar Fonder AB sedan november 2017

Utbildning och tidigare erfarenhet

Ekonom från Uppsala universitet och har över trettio års erfarenhet från de finansiella marknaderna. Sedan 2004 arbetar Niklas som egen konsult med management- och interimistiska uppdrag, ofta med inriktning på det finansiella och regulatoriska. Niklas var under ett par år på Exportkreditnämnden och före det arbetade han 14 år inom investment banking och institutionellt mäkleri i ledande och specialist roller i Stockholm, London och New York.

Övriga styrelseuppdrag

Flera uppdrag i mindre privata bolag.

Det bästa med Solidar?

Ambitionen att leverera bra produkter till en bred allmänhet.