Genom att surfa vidare godkänner du att webbplatsen använder cookies. Jag förstår

Solidarboxen

Full koll på sparande, försäkringar och pension

Stenkoll på din pension

Med vår pensionsprognos får du en fullständig och lättöverskådlig bild över alla delar som ingår i din pension. Du får även veta var pengarna kommer ifrån och hur mycket det rör sig om. Blir du nyfiken? Skaffa dig stenkoll du med!

Pensionsprognos, ersättning vid sjukdom och trygghet för efterlevande

Pensionsprognosen är en uppskattning av vad du kommer att få i pension beräknat utifrån den lön du har idag. När du beställt och fått din pensionsprognos går du tillsammans med din personliga rådgivare igenom vad du beräknas få i pension, vad som händer om du blir sjuk eller om du förlorar din inkomst.

Tillsammans går ni även igenom ditt sjuk- och livskydd för att se att du har det skydd du behöver. Skulle det fattas något eller om någon förändring behöver göras då går vi igenom det för att hitta den bästa och tryggaste lösningen för just dig.

Du får stenkoll på:

  • Allmän pension - premiepension och inkomstpension
  • Tjänstepension och avtalspension
  • Eget sparande
  • Ersättning vid sjukdom
  • Trygghet för efterlevande 

 

Verkar pensions- och fondsparande krångligt?

Solidarboxen samlar ditt pensionssparande, fondsparande samt sjuk- och livförsäkringar. Du får även personlig genomgång med våra licensierade rådgivare för att du ska få de bästa möjliga förutsättningarna för en tryggare ekonomisk framtid – helt enkelt. Vi hittar lösningen som passar just dig. 

Trygghet i en låda – Solidarboxens 5 delar

1. Prognos
Vi tar fram en uppskattning och ger dig en lättöverskådlig bild av vad du kommer att få i pension.

2. Rådgivning
Våra licensierade rådgivare tar tillsammans med dig fram den bästa lösningen för ditt pensionssparande, eget sparande och försäkring. 

3. Pension
Våra rådgivare är specialister på pensionssparande. Vi tar fram den bästa lösningen för dig, och håller aktivt koll på utvecklingen för att du ska få avkastning på sparandet.

4. Sparande
Våra rådgivare hjälper dig hitta den bästa nivån och placeringen för just ditt sparande i livets olika skeenden.

5. Försäkring
Vad händer om olyckan är framme? Vi tar fram den bästa lösningen för efterlevandeskydd, olycksfalls- och trygghetsförsäkring som passar dina behov.

 


Som Solidarboxen kund får du stenkoll på sparandet. Våra licensierade rådgivare hjälper dig att ta fram en pensionsprognos, se över dina försäkringar och välja ett sparande som skapar en tryggare ekonomisk framtid för dig, helt enkelt!

Personlig ekonomisk rådgivning

Alla har olika behov och förutsättningar. Som kund hos Solidar får du regelbundet hjälp och råd av våra licensierade och erfarna rådgivare. Tillsammans går ni igenom hur din ekonomiska situation ser ut och skräddarsyr den kombination av sparande och försäkring som passar just dig.

Våra rådgivare håller aktivt koll på marknaden åt dig och ser till att du alltid har rätt avtal och strategi utifrån din valda risknivå – varje dag, året runt.

E-legitimation

E-legitimation är en förutsättning för att våra rådgivare ska kunna hjälp dig hela vägen med ditt sparande och din pension. Med din e-legitimation loggar du också smidigt in på våra kundsidor för att se dina personliga uppgifter och ditt sparande. 

Om e-legitimation

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling, som du på ett säkert sätt kan styrka din identitet och legitimera dig med på internet. Enklast skaffar du e-legitimation hos din bank eller via Skatteverket.

 

Viktigt med eget privat sparande

Att spara, eller att bygga en buffert som vi kallar det, är alltid viktigt oavsett vad du har för mål med ditt sparande. Det finns många val att göra och sätt att spara på. Vi ger dig råd om det sparande som är bäst för just dig i din livssituation. Har du redan ett privat sparande som du vill ha hjälp med att placera och bevaka? Kontakta oss så hjälper vi dig. Vi rekommenderar:

  • Buffertsparande (minst två månadslöner, då har du handlingsutrymme om exempelvis du behöver köpa ny frys)
  • Målsparande (ett till två års tidshorisont, till exempelvis en bil)
  • Framtidssparande (minst fem år, exempelvis till pensionen)
Tjanstepensionstriangeln

Aktiv förvaltning av tjänste- och avtalspension

Har du inte tid, lust eller energi på att sätta dig in i vad det innebär att placera din tjänstepension? Då kan du tryggt ge uppdraget till oss. Vi släpper inte dina pengar utan är aktiva hela tiden för att du ska få högsta möjliga avkastning utifrån din valda risknivå.

Så funkar tjänstepension

Tjänstepensionen, eller avtalspensionen som den också kallas, är en viktig bit av din pension. Du kan välja var hela, eller en del av tjänstepensionen ska placeras. Valfriheten, hur mycket pengar det är och var de placeras beror på vilket kollektivavtalsområde du tillhör.

Nio av tio svenskar har tjänstepension eller avtalspension. Tjänstepensionen betalas årligen in från din arbetsgivare med 4,5 procent av din inkomst.

Beroende på vilket kollektivavtal du tillhör kan du välja var du vill placera hela eller del av din tjänstepension. Du kan även välja om du vill ha den i en traditionell försäkring eller i en fondförsäkring.

Aktiv förvaltning

Vi har genom aktiv förvaltning kunnat visa upp en god förvaltning sedan starten till förmån för våra kunder. Det innebär att vi bevakar dina fonder med målet att du ska få högsta möjliga avkastning utifrån din valda risknivå.

Våra fondförvaltare är skickliga, har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och bred kunskap att luta sig mot när de fattar beslut. Våra investeringar är långsiktiga, vi ligger steget före och vi är aktiva. Aktiva kan betyda att byta placeringar ofta. Det kan också betyda att vi bedömer att inte röra pengarna under en viss period.

Du behöver inte byta bank eller försäkringsbolag, vi förvaltar hos de flesta försäkringsbolag och banker.

Aktiv förvaltning av din premiepension

Premiepensionen är den del av den allmänna pensionen som du själv kan välja var du vill placera. Gör du inget val placeras pengarna i Sjunde AP-fonden.

Ger du oss uppdraget att förvalta din premiepension får du en aktiv förvaltning. Det innebär att vi ständigt bevakar marknaden, vi bromsar när det behövs och gasar när läget är sådant. Vi tar ansvar för dina placeringar och de förändringar som görs gör vi utifrån vad som gynnar dig bäst.

Efterlevandeskydd

Du som har tecknat en livförsäkring med efterlevandeskydd är försäkrad med ett belopp som motsvarar det värde du har på ditt premiepensionskonto upp till visst bestämt belopp. Det innebär att om du avlider så får din familj pengar som motsvarar hela eller delar av det belopp som du har sparat ihop på ditt premiepensionskonto.

 

Hej! Jag heter Erik och arbetar i kundcenter.

Ring oss på 090-70 09 70 eller ställ din fråga direkt så återkommer vi till dig.